Familieterapi - rådgivning

Familieterapi og -rådgivning


Hvorfor vælge Familieterapi?


Befinder i jer i en fastlåst situation omkring forældrerollen, jeres barn eller i familien generelt.


Et familieterapeutisk forløb, giver mulighed for, at I i familien samlet kan få en dybere forståelse for hinanden.


Gennem et familieterapeutisk forløb bliver I klogere på hvilke personlige og følelsesmæssige ting der har indflydelse på hvorfor hverdagens opdragelse og relation kører skævt.


I bliver klogere på hinanden og I finder svar på, hvordan I som voksne, kan tage ansvaret for, at jeres måde at være sammen på forandre sig.

Samtidig suplerer jeg med faglige redskaber og rådgivning.Oplever I

 • usikkerhed eller frustration i forældrerollen?
 • uenighed om opdragelsen af jeres barn?
 • mange skænderrier og sure miner hos børn og voksne?
 • at jeres barn har store følelser, som i har svært ved at forstå og rumme?
 • at jeres barn har ondt i maven og er ked af det?
 • udfordringer med jeres barn hjemme eller i skolen
 • søskende konflikter der er svære at håndtere?
 • tiltagende konflikter med jeres tween/teenager?Ønsker I

 • at være mere sikre, tydelige og nærværende forældre
 • større forståelse og accept af hinandens forskelligheder som forældre.
 • redskaber til at håndterer uenigheder og hermed færre konflikter.
 • at forstå jeres barn bedre og bedre kunne hjælpe dem.
 • at bringe mere nærvær og "den gode stemning" ind i familien
 • at jeres familieliv skal være mere nært og åbent end det er nu
 • at komme tættere på jeres tween/teenager og forstå "hvilken verden" de lever i.I familieterapien, har alle familiemedlemmerne, børn som voksne, mulighed for at få sagt det de har brug for og der er mulighed for at blive lyttet til med den oplevelse i hver især har med sig.


Det vil altid være vi voksne der har ansvaret for samtalen og børnene er velkommen til at sige noget hvis de har lystHvordan foregår det når børnene er med?

Et forløb vil typisk tilrettelægges så I kommer hele familien første gang. Det er op til jer hvad I vil tale om.

Alle i familien må bidrage med det de har lyst til, men ansvaret ligge hos vi voksne.


Efter første møde, aftaler vi det videre forløb. Om der er brug for, at i som forældre/par kommer uden børn, eller hele familien skal komme samlet igen næste gang.


Børnene må meget gerne medbringe tegnegrej, en bog, puslespil ell.

Børn er gode til at lytte, så bliver der sagt noget der er vigtigt for dem, fanger de det, selv om deres de har rettet deres opmærksomhed mod deres legetøj/bog.


I klinikken er der også lidt legetøj, puslespil og tegnegrej

Børn der har det følelsesmæssigt svært og ikke rigtig trives hjemme, socialt eller i skolen.


Børn har ikke kun behov for at få hjælp alene, de har brug for en familie der kender til deres udfordringer. De har brug for at mærke et hjem, hvor der er åbenhed omkring hvordan man har det.


At fortælle hvordan man har det,  kan være svært at tage hul på og vi voksne kan være bange for at gøre barnet mere ked af det. Men vi behøver ikke være så bange,.


Vores børn er følelsesmæssigt afhængig af vores med-indlevelse trøst og forståelse for at trives. Det er vigtigt de har følelsen af, at de ikke står alene, men oplever, at når èn i familien har det svært, så støtter resten af familien op.


I familieterapi får i oplevelsen af at tale sammen på en ny måde, at alle kan få lov at fortælle hvordan de har det og oplever ting. Måske der er et andet barn i familien der føler sig lidt klemt på grund af sin søskens mistrivsel eller sygdom


Jeg er der til at hjælpe og give redskaber til jer, så i kan møde og støtte jeres barn der har det følelsesmæssigt svært, er syg eller har en diagnose?

Har én i familien det svært, mærker alle i familien det.

Har èn af I voksne en svær krise?

Er i ramt af abejdsløshed, depression, stress, sygdom eller dødsfald, vil alle i famiilien, på en eller anden måde fornemme eller mærke at noget ikke er som det bør være og som det plejer.

Har i brug for hjælp til at starte snakken?


Vores børn fornemmer alt hvad der sker i familien, og hvis ikke de helt ved hvad der foregår, laver de gerne deres egne små virkelighedsfortællinger.

Nogle gange kan de reagere med vrede, ondt i maven, eller ligge låg på egne følelser og problemer, fordi de vil passe på deres mor eller far.

 Nogle børn kan tro det er deres skyld at mor eller far er kede af det og dermed mærker skyld og skam.


En familieterapeutisk samtale er gavnligt for alle i familien. Her kan ting blive sagt og børnene hører mor og far snakke åbent, også selv om det er svært. 

Samtalen foregår i jeres tempo og børnene mærker, at I har styr på situationen, sammen med mig. Og de mærker at mor og far får hjælp til at få det bedre - med sig selv, hinanden og i familien.